Nemački lekari golotinjom protestuju zbog nedostatka maski i rukavica

"Naučila sam da šijem rane, zar bi sada trebalo da znam da šijem maske"

28. apr 2020

Nemački lekari objavili su na internetu svoje nage fotografije protestujući zbog nedostatka maski i rukavica zbog čega su izloženi pojačanom riziku od zaraze koronavirusom.

Gole slike medicinskih radnika koji su knjigama i cvećem pokrili intimne delove tela poruka su političarima da lekarima i medicinskim sestrama osiguraju dovoljno zaštitne opreme.

„Naučila sam da šijem rane, zar bi sada trebalo da znam da šijem maske“, piše na transparentu koji je nosila jedna lekarka.

Sa 156.000 potvrđenih slučajeva i 5.900 umrlih od Covida-19, Nemačka se s pandemijom nosi mnogo bolje od SAD, Italije, Španije i Francuske.

Ali, kao i te zemlje, pati od nedostatka zaštitne opreme.

Lekare je na „goli“ protest inspirisao Alan Kolombi, francuski lekar koji je prošlog meseca objavio svoju nagu fotografiju iz istih razloga.

Vlada kancelarke Angele Merkel planira finansijski da pomogne proizvođačima opreme i pojačala je narudžbine iz inostranstva.

Nemački vojni avion dopremio je u ponedeljak deset miliona medicinskih maski iz Kine, a ministarstvo finansija za tu je svrhu izdvojilo dodatnih osam miliona evra.

Savezne države uvele su obavezno nošenje maski u javnom prevozu i u trgovinama.

(Hina/N1, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga