Nemačka vlada usvojila mere protiv krajnje desnog ekstremizma i antisemitizma

Kabinet kancelarke Angele Merkel složio se da treba pooštriti zakone o oružju, pojačati krivično gonjenje širenja mržnje na internetu i povećati finansijsku podršku projektima koji se bore protiv antisemitizma i ekstremizma krajnje desnice

30. okt 2019

Nemačka vlada usvojila je mere protiv krajnje desnog ekstremizma i antisemitizma nakon napada na sinagogu početkom ovog meseca.

Kabinet kancelarke Angele Merkel složio se da treba pooštriti zakone o oružju, pojačati krivično gonjenje širenja mržnje na internetu i povećati finansijsku podršku projektima koji se bore protiv antisemitizma i ekstremizma krajnje desnice.

Ministarka pravde Kristin Lambreht rekla je da je „grozni napad na jevrejsku zajednicu u Haleu ponovo pokazao do čega širenje mržnje putem interneta može dovesti. Borićemo se protiv krajnje desnog terorizma i antisemitizma svom snagom zakona“.

Napad je počinio teško naoružani 27-godišnji Nemac. On je snimio svoj pohod i direktno ga emitovao preko jedne „striming platforme“.

On je pokušao da u sinangogu u Haleu udje dok je 80 ljudi slavilo Jom Kipur, a kada nije uspeo, pucao je na ljude ispred nje i na obližnju prodavnicu kebaba.

(Beta, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga