Nemačka: Neonacisti prikupljali sredstva za borbu protiv neonacizma

Kada je skupina od 200 neonacista prešla završnu liniju, dočekani su s plakatima na kojima je pisalo da su prikupili 10 tisuća eura za dobrotvorno društvo

25. nov 2014

Gradić u Njemačkoj, Wunsiedel, desetljećima je svjedočio povorkama neonacista koje su prolazile gradom u godišnjim demonstracijama, no ove se godine dogodilo nešto drugačije. Iako su proteklih godina neonacisti imali zastrašujuće veliku podršku, ove su godine dočekani sa zastavama u boji, lokalnim stanovništvom koje je navijalo i besplatnim bananama.

Sve se ovo događalo u čast nenamjernog sudjelovanja neonacista u „nesvojevoljnom maratonu“ u kojem su donirali novac anti-nacističkom dobrotvornom društvu za svaki metar koji su prehodali.

Kada je skupina od 200 neonacista prešla završnu liniju, dočekani su s plakatima na kojima je pisalo da su prikupili 10 tisuća eura za dobrotvorno društvo. Prihod je bio namijenjen EXIT-u, njemačkoj skupini koja se bavi rehabilitacijom ekstremista i pomaže im da se ponovno uključe u društvo.

Ideja je došla od aktivističke skupine Recht gegen Recht, koja se sjetila efektivnog načina kako promijeniti sam prosvjed u nešto pozitivno i dobro.

(Libela)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga