Nemačka kompanija investira u Sremsku Mitrovicu

U tom gradu nezaposleno je 6.200 stanovnika, odnosno 21,1 odsto populacije

16. mar 2012

Nemački proizvođač aditiva za betone „MC Bauhemi“ (MC Baućemie) iz Esena investiraće osam miliona evra u pogon u Sremskoj Mitrovici i uposliti 40 radnika, potvrđeno je Beti u toj lokalnoj samoupravi.

Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, posao u novoj fabrici dobiće visokoobrazovani ljudi.

„Radi se o visokoj tehnologiji za koju su potrebni radnici sa višom i visokom stručnom spremom, a dobro je što u gradu postoji i hemijska struka. Početak gradnje fabrike je predviđen za kraj godine, a računamo da će u 2013. godini biti proizvedene prve količine
aditiva za strano tržište“, rekao je Nedimović agenciji Beta.

On je naveo da je 90 odsto proizvodnje namenjeno stranom tržištu, a 10 procenata maloprodajnim objektima u regionu Srema.

Nemački partner kupio je 2,5 hektara zemljišta u Radnoj zoni za izgradnju objekta površine 9.000 kvadratnih metara. U sklopu fabrike izgradiće se proizvodni pogon, laboratorije i skladišta.

U sremskomitrovačkoj Radnoj zoni cena kvadratnog metra potpuno infrastrukturno opremljenog zemljišta je šest evra.

Tokom proteklih pet godina kroz strane investicije u zoni je upošljeno 2.830 radnika.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u tom gradu nezaposleno je 6.200 stanovnika, odnosno 21,1 odsto populacije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga