Nekoliko hiljada Slovenaca protestovalo vozeći bicikl kroz Ljubljanu

Protest "S balkona na bicikle" održan je drugu nedelju uzastopno, posle navoda o političkom pritisku prilikom nabavke zaštitne opreme i respiratora

01. maj 2020

Nekoliko hiljada ljudi demonstriralo je danas protiv slovenačke vlade desnog centra vozeći bicikl kroz Ljubljanu, u vreme karantina i zabrane okupljanja radi borbe protiv korona virusa.

Protest „S balkona na bicikle“ održan je drugu nedelju uzastopno, posle navoda o političkom pritisku prilikom nabavke zaštitne opreme i respiratora.

Demonstranti su vozili centrom grada sa maskama na licu, a potom su se ili nakratko zaustavili kod zgrada vlade i parlamenta ili su kružili oko njih, uzvikujući „Lopovi!“

Slovenačke vlasti zadužene za borbu protiv korupcije pokrenule su istragu posle tvrdnji uzbunjivača, dok zvaničnici vlade Janeza Janše negiraju optužbe i ukazuju da je postojala potreba za hitnom nabavkom medicinske opreme.

Zaraza korona virusom potvrdjena je u Sloveniji kod 1.434 osobe, od kojih su umrle 93. U prethodna 24 časa registrovano je svega pet novoobolelih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga