Nekoliko hiljada građana na protestu zbog otkazivanja koncerta Georgieva

Georgiev kaže da je zabranjen jer je podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsedničkog kandidata

05. mar 2017

Nekoliko hiljada ljudi, pretežno mladih, okupilo se sinoć na gradskom trgu u Smederevu u znak protesta zbog otkazivanja koncerta Vlada Georgieva.

Georgiev se pojavio među građanima i otpevao nekoliko pesama, a rekao je da mu je žao što nije mogao da peva za njih u gradskoj hali mnogo duže.

Koncert je trebalo da bude održan u gradskoj hali, ali je, kako gradska vlast tvrdi odložen za maj, dok Georgiev navodi da je zabranjen jer je podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsedničkog kandidata.

On je građanima zahvalio zbog podrške i dolaska u tolikom broju da zajedno protestuju protiv zabrane.

„Mi smo svi građani sveta i Srbije u koju želimo da verujemo da može da bude demokratska i gde se lepe stvari neće zabranjivati samo zato što neko ne misli isto kao neko drugi“, rekao im je Gergijev.

On je agenciji Beta posle protesta rekao da su zabranom koncerta ozbiljno narušena ustavom zagarantovana elementarna građanska prava.

„Kao što je meni u Smederevu zabranjen koncert, mojim ljudima u bendu zabranjeno je zagarantovano pravo na rad. U ovoj zemlji, od zabrane mog koncerta ne poštuje se Ustav. Zato sam došao, mada sam čovek van politike“, rekao je Georgiev.

On je dodao da je njegov utisak sa protestnog okupljanja veoma emotivan i dodao da bi, da je znao da će biti toliko ljudi, doneo veliko ozvučenje i napravio veliki koncert.

Protest je organizovala grupa građana „Koncert Vlade Georgieva – ipak ćemo održati“.

Tokom dana su se pojavile informacije da neće biti struje na prostoru gde je zakazan protest, ali do toga ipak nije došlo, pa je građanska inicijativa okupljenima sa razglasa puštala muziku Georgieva, a dešavanja na trgu su se mogla pratiti uživo na internetu.

Kabinet gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović saopštio je ranije da ni gradonačelnica, ni gradska uprava nemaju nikakve veze zakazivanjem, niti sa otkazivanjem koncerta Vlada Georgieva, jer je Georgiev pregovarao o tome sa direktorom Sportske hale.

(Beta, Foto: Twitter/@VladoGeorgiev)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga