Nebojša Novaković: Neviđene mahinacije i zloupotrebe novca Novosađana namenjenog za informisanje

"Pare građana Vojvodine presipaju se u privatne džepove medijskih bosova i nosilaca propagande Aleksandra Vučića"

03. jula 2019

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković upozorio je danas da su ovogodišnji lokalni konkursi za medije u Vojvodini pokazali da je taj proces i dalje obesmišljen, te da koristi aktuelnoj vlasti da „iz lokalnih budžeta nagrađuje lojalne i finansijski guši nezavisne i slobodne medije“.

Novaković je upozorio da su sredstva upravo dodeljene u Novom Sadu, a da se na tom primeru vide „do sad neviđene mahinacije i bestidne zloupotrebe novca građana namenjenog za informisanje tih istih građana“.

Na novosadskom konkursu za finansiranje programa u informisanju, Novosadskoj televiziji je dodeljeno devet miliona dinara, a listu Dnevnik koji od prošle godine kontroliše ista firma u čijem je vlasništvu i Novosadska televizija – još pet miliona, stoji u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.

Firma „DVP produkcija/DVP digital“, koja je osnovana pre samo nekoliko meseci, odmah je na novosadskom konkursu dobila čak četiri miliona dinara, dok je muzički Radio „As“ dobio 2,7 miliona dinara, a u vlasništvu je brata bliskog saradnika gradonačelnika Miloša Vučevića i člana Gradskog veća Milana Đurića.

Među njima je i „niz režimskih medija sa sedištem u Beogradu“, među kojima i „Info IT media“, iza koje stoji vlasnik Informera Dragan Vučićević, kojoj će „iz džepa građana biti dodeljeno 900.000 dinara„.

„U većini komisija za dodelu sredstava sede isti ljudi povezani sa sadašnjom vlašću, a dodela sredstava očigledno je koordinisana akcija Srpske napredne stranke u kojoj se pare svih građana Vojvodine presipaju u privatne džepove medijskih bosova i nosilaca propagande Aleksandra Vučića„, ocenio je Novaković.

Podsetio je da i zbog ovakvih konkursa Srbija iz Evrope i sveta dobija sve gore i gore ocene o stanju medijskih sloboda i javnog informisanja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga