Nebojša Bakarec napao Omladince Helsinškog odbora za ljudska prava!?

Pocepao plakat i snimao maloletne učesnike seminara "Naše kvir detinjstvo"

28. sep 2013

Nebojša Bakarec, potpredsednik izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije izazvao je incident tokom seminara o LGBTIQ pravima za srednjoškolce koji je organizovala Omladinska grupa Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji.

Incident se dogodio juče u Ustanovi kulture Parobrod kada je tokom seminara, Nebojša Bakarec sa još jednom osobom ušao u prostorije UK Parobrod i pocepao plakat Omladinske grupe Helsinškog odbora. Uprkos velikom policijskom obezbeđenju, koje članove Omladinske grupe danima prati tokom njihovih aktivnosti, Nebojša Bakarec je neometano ušao u prostorije UK Parobrod, izazvao incident, snimao izložbu „Naše kvir detinjstvo“, na kojima se nalaze fotografije nekih od učesnika seminara, uništavao materijal i time ih zastrašivao.

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji najoštrije osuđuje ovaj nasilni akt Nebojše Bakareca i poziva nadležne organe da reaguju. Neovlašćeno snimanje izložbe, čiji su autori članovi Omladinske grupe, od kojih je nekoliko maloletnika, predstavlja grubo kršenje ljudskih prava i opasnost po njihovu bezbednost. Zahtevamo od nadležnih organa da reaguju i zaštite ove mlade ljude koji, ne ugrožavajući nikoga, svojim vršnjacima omogućavaju edukativne seminare na temu ljudskih prava i njihove zaštite.

Seminar tokom kog je Nebojša Bakarec izazvao incident je deo projekta „Naše kvir detinjstvo“, organizovan za srednjoškolce koji žele da steknu ili prošire svoja znanja o rodu, seksualnosti i diskriminaciji nad LGBTIQ osobama, kao i da svojim znanjem aktivno utiču na društvenu svest o ovim temama.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga