Nebeski narod u strahu od vanzemaljaca

Istraživanje pokazuje da građani Srbije strahuju da će vanzemaljci zavladati svetom, a i dalje se ne mogu odlučiti između boga i "velikog praska" kao "stvoritelja" sveta

28. sep 2011

Građani Srbije strahuju da će „mali zeleni“ zavladati Zemljom – pokazalo je to istraživanje firme Daedalus Millward Brown sprovedeno u Jugoistočnoj Evropi, a objavio Discovery Channel.

U istraživanju je učestvovalo po 600 ispitanika iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Slovenije, a naši su sugrađani (kakvog li iznena]enja!) jedini pokazali ozbiljan strah od prevlasti vanzemaljaca nad ljudima. Ispitanici iz drugih zemalja su uvereni u postojanje drugih inteligentnih vrsta, kao i da je kontakt sa njima već uspostavljen, ali i da se on iz nekog razloga prikriva.

Osim odgovora na pitanje o „malim zelenima“ zanimljiv je i odgovor o postanku sveta. Srbi se ne mogu odlučiti između boga i Velikog praska sa po četrdesetak posto, dok 57 posto hrvatskih ispitanika veruje da je svemir stvoren Velikim praskom. To uverenje dele s Bugarima (57 posto) i Slovencima (53 posto), dok Rumuni prednost daju božanstvu.

Srbi su jedini zadovoljni dužinom životnog veka (67 posto je odgovorilo da ne bi volelo živeti duže), dok Bugari, Hrvati i Slovenci čeznu bar za dvostruko dužim životnom.

Nije ni čudo, pomislio bi neko, ko bi još želeo produžetak agonije života u Srbiji, ali takav oblik pomanjkanja mašte u kombinaciji sa željom za umiranjem samo potvrdjuje da Srbija u sopstvenom ludilu ide korak dalje – ka pronalaženju novog neprijatelja. Pošto je spisak ovozemaljskih gotovo iscrpljen, unapred se, novi neprijatelj „nebeskog naroda“, crta upravo na nebu. Posle ovoga, ne mogu nam pomoći ni Veliki prakasak ni sva božanstva koja se ljudska vrsta klanja ili se klanjala.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga