Ne davimo Beograd: Siniša Mali malo doktor

"Svojom odlukom, Nastavno-naučno veće je omalovažilo rad svih poštenih i vrednih"

10. maja 2019

Pokret Ne da(vi)mo Beograd osudio je danas postupak nastavnog osoblja Fakulteta organizacionih nauka (FON) zbog procene originalnosti doktorata ministra finansija Srbije Siniše Malog i pozvao akademsku zajednicu da spreči dalje „unižavanje“ ugleda Univerziteta u Beogradu.

„Svojom odlukom, Nastavno-naučno veće je omalovažilo rad svih poštenih i vrednih studenata i studentkinja koji su svojim radovima doprineli razvoju nauke. Nastavno osoblje FON-a je uspostavilo opasan presedan koji može imati dalekosežne posledice u oblasti akademskog integriteta na samom fakultetu ali i celom Univerzitetu u Beogradu“, navodi se u saopštenju pokreta Ne da(vi)mo Beograd.

Kako iz pokreta navode, nastavno-naučno veće je donelo zaključak da 6,97 odsto doktorata nije originalno, što je prema Etičkoj komisiji nedovoljno za osporavanje doktorata.

„Niko nije glasao protiv usvajanja izveštaja komisije, dok je njih 28 bilo uzdržano“, dodaje se u saopštenju.

Ovakvi postupci naučnog osoblja FON-a, kako naglašava pokret, uspostavili su presedan koji može imati dalekosežne posledice u oblasti akademskog integriteta na samom Fakultetu ali i celom Univerzitetu u Beogradu.

Pokret Ne davimo Beograd je saopštenje završio komentarom „Univerzitet nije mali!“

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga