Ne davimo Beograd poziva građane na protest u Nišu

"Otpor na svakom koraku"

23. apr 2018

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane da se na godišnjicu rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala, 25. aprila, pridruže protestu koji će u Nišu organizovati građani nezadovoljni najavom da će aerodrom u tom gradu preuzeti država.

Inicijativa je u pozivu navela da je lokalna vlast „izdala građane Niša“ jer je „pristala na otuđenje imovine svih Nišlija bez ikakve naknade“.

„Interese građana Niša nema ko da brani sem njih samih. Pozivamo vas da solidarno pružimo otpor na svakom koraku, pri svakom dilu, u svakom kraju ili gradu gde prepoznamo da hoće da se ugrade, da ućare, da nameste, da prevare, da otuđe, da nabudže, da sakriju, da prećute ili slažu“, navodi se u pozivu.

Dodaje se da je za zainteresovane građane organizovan besplatan autobuski prevoz do Niša a polazak je u 14 časova ispred Skupštine Beograda.

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ najavila je ranije da će veliki građanski protest protiv „poklanjanja“ aerodroma biti održan 25. aprila na Trgu kralja Milana u Nišu.

Datum održavanja protesta još ranije je najavljen pošto će toga dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti u Nišu, a odluka o lokaciji je naknadno doneta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga