Ne davimo Beograd: Mali treba da odgovara, a ne da bude unapređen

"Nakon svega, Siniša Mali dobija unapređenje, umesto da se nađe u sudnici"

28. maja 2018

Predstavnik Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Radomir Lazović izjavio je večeras da ta organizacija smatra nedopustivim da dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali bude postavljen za ministra finansija i da time „dobije nagradu umesto da snosi odgovornost“.

„Nakon što je imenovan od bivše supruge i tadašnjeg premijera da je učestvovao u organizovanju rušenja u Savamali, pošto su ga nazvali kompletnim idiotom, pošto su obećali da će biti skinut s čela grada, pošto je obećano da će snositi odgovornost, nakon svega toga Siniša Mali dobija unapređenje, umesto da se nađe u sudnici“, rekao je Lazović agenciji Beta.

On je rekao da je noćno rušenje u naselju Savamali 2016. godine samo jedna od afera u kojoj se Mali pominje, a da su zbog mnogih afera Agencija za pranje novca i Agencija za borbu protiv korupcije podnosile izveštaje tužilaštvu, ali bez uspeha. Lazović je pomenuo i „aferu 24 stana“, prikrivanje imovine, privatizacije, bankarske transakcije preko 45 računa i druge.

„Čovek je postao sinonim za afere“, rekao je Lazović o Malom.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd prva je pokrenula protest zbog noćnog rušenja u Hercegovačkoj ulici, tražeći da odgovaraju krivci kojima smatra Malog, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića i druge.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine ljudi sa fantomkama na glavama bagerima su porušili objekte u Hercegovačkoj ulici. Oni su maltretirali prolaznike, a policija nije reagovala. Sadašnji predsednik, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić rekao je da je u slučaj umešan vrh gradske vlasti. Do sada je za Savamalu odgovarao samo šef smene u policiji u vreme rušenja Goran Stamenković.

Stamenković je 8. maja potpisao sporazum o priznanju krivice, a osuđen je na pet meseci zatvora, ali uslovno, ako isto krivično delo (nesavestan rad) ponovi u naredne dve godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga