- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Ne da(vi)mo Beograd: Hapšenje naših aktivista čin beskrupuloznosti

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da su jedan njihov aktivista i jedan aktivista Čuvara vatre, Miloš Injac i Marko Radosavljević, privedeni danas na prvomajskom protestu sindikata zbog „verbalnog napada“ na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je prisustvovao protestu.

„Oni su Zoranu Đorđeviću postavili pitanja o Draganu Mladenoviću, radniku Goše koji se pre godinu dana ubio u fabričkom pogonu i ženama koje ostaju bez posle zbog trudnoće. Ministar se na pitanja nasmejao a policija je aktivistima stavila lisice na ruke“, navodi se u saopštenju inicijative.

Oni su ocenili da je tim činom vlast demonstrirala svoju beskrupuloznost i optužili ministra da je direktno odgovoran za sistematsko kršenje prava radnika i nepodnošljive uslove života zbog kojih se danas protestvovalo.

„Ali ga to nije pokolebalo da se u strogo režiranim uslovima danas pojavi na samom protestu i pokuša da ga obesmisli. A kada su počela dobacivanja ministru, vlast je odlučila da dodatno degradira prava građana i slobodan govor sankcioniše stavljanjem lisica na ruke i odvođenjem u policijsku stanicu. Ono što režim olako zaboravlja je da ugnjetavanje i ućutkivanje radi samo privremeno“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!