NDVMBGD: Odbačena prijava za kupovinu novogodišnje jelke od 83.000 evra

Tužilaštvo odbacilo prijavu za protivpravnu imovinsku korist iako "cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu vredno jelke"

02. jul 2018

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu protiv gradskog funkcionera Darka Glavaša i direktora firme „Keep light d.o.o“ Radovana Đumića zbog kako se navodi, malverzacija pri kupovini jelke za proslavu Nove godine u glavnom gradu u iznosu od 83.000 evra.

Inicijativa je navela da je prijavu podnela jer su Glavaš i Đumić „sklopili dogovor o raspisivanju tendera na taj način da uslovi javne nabavke budu tako precizno odredjeni da ih može ispuniti samo privredno društvo Keep light d.o.o“ i zbog toga što „cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu i realnu vrednost novogodišnje jelke„.

„Na taj način je oštećen budžet Grada Beograda, a Darko Glavaš i Radovan Đumić, odnosno Keep light d.o.o, pribavili su protivpravnu imovinsku korist“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa je podsetila da je povodom „malverzacija“ sa novogodišnjom rasvetom u Beogradu, ranije podnela dve krivične prijave protiv Javnog preduzeća „Javno osvetljenje“, odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme „Keep light d.o.o“, zbog kako se navodi, nabavke 2016. i nabavke 2017. godine.

„Grad Beograd novogodišnju rasvetu nabavlja od firme ‘Keep light d.o.o’ još od 2002. godine. U prethodne dve godine na četiri tendera ovaj ponuđač je bio i jedini koji je mogao da učestvuje na tenderu„, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga