NDS: DS sprovodi revanšizam DS: To mesto pripada nama

Vlatko Ratković, nekadašnji član DS a sadašnji NDS-ovac, dobio otkaz u Vladi Vojvodine

02. apr 2014

Nova demokratska stranka (NDS) optužila je danas Demokratsku stranku (DS) i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da su odgovorni za uručivanje otkaza jednom članu NDS-a, koji je nekada bio član DS-a.

„Vlatko Ratković, član NDS-a i kandidat na listi koalicije okupljene oko Borisa Tadića na proteklim parlamentarnim izborima, razrešen je sa dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine“, naveo je NDS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da je Ratković razrešen dužnosti bez ikakve prethodne najave i obrazloženja. „Odluka Vlade Vojvodine ne može se posmatrati drugačije nego kao
izraz pukog revanšizma zbog Ratkovićevog angažmana u NDS, i kao kažnjavanje političkih neistomišljenika“, piše u saopštenju.

Navodi se da je Ratković dužnost pomoćnika pokrajinskog sekretara sa koje je razrešen obavljao od 6. februara 2013. godine i da nikada nije bilo nikakvih primedbi na način na koji je obavljao svoj posao, već je od pretpostavljenih dobijao samo pohvale za svoju stručnost, odgovornost i profesionalizam.

Vasin: Otkaz nije revanšizam, to mesto pripada DS-u

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) i vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin izjavio je danas da je član Nove demokratske stranke (NDS) Vlatko Ratković razrešen dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za eneregetiku, jer to mesto po koalicionom dogovoru pripada DS-u.

„Ne radi se ni o kakvom animozitetu i revanšizmu, već se radi prosto o tome da to mestu pripada DS-u i samim tim mi ne možemo na njemu držati člana neke druge stranke“, rekao je Vasin. Dodao je da je Ratković razrešen dužnosti, jer DS na tom važnom mestu želi da ima osobu koja će moći da sprovodi projekte i ciljeve koje je stranka zacrtala.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga