NDNV: Zaustaviti pretnje novinarki VOICE-a, Ivani Gordić

„Nedopustivo je da novinari i novinarke koji ukazuju na kršenja ljudskih prava budu zastrašivani

21. nov 2021

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas javnost da je novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Ivana Gordić izložena pretnjama i kampanji mržnje zbog toga što je prva pisala o zlostavljanju radnika iz Vijetnama u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu.

Ona je od objavljivanja priče primila različite pretnje preko društvenih mreža ali istovremeno joj je otežan i rad na terenu, jer nepoznati muškarci pokušavaju da joj onemoguće da dalje izveštava o temi od javnog značaja, upozorili su iz NDNV-a.

„Pozivamo zajednicu, ali i institucije da zaštite novinarku od napada, dok Nezavisno društvo novinara Vojvodine pruža punu podršku novinarki Gordić“, piše u saopštenju.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je navelo da će obezbediti pravnu podršku koleginici i obaveštavati javnost kao i nadležne institucije o pritiscima koje ona trpi.

„Nedopustivo je da novinari i novinarke koji ukazuju na kršenja ljudskih prava budu zastrašivani i da trpe pretnje samo zato što izveštavaju o temi koja je od izuzetnog značaja za samu zajednicu“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Bazar
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga