NDNV: Zaustaviti medijsku histeriju o incidentu u Srebrenici

"Mediji nisu izvukli nikakve pouke iz devedesetih godina, kada su mnogi od njih imali sramnu ulogu ratnih propagandista"

16. jula 2015

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas medije da pod hitno prestanu da produkuju “nacionalističko-populističku histeriju” povodom incidenta koji se dogodio u Srebrenici na obeležavanju 20. godišnjice genocida, kada je kamenicama napadnut predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

“NDNV sa žaljenjem konstatuje da mnoge naše kolege nisu izvukli nikakve pouke iz devedesetih godina prošlog veka, kada su mnogi mediji i novinari imali sramnu ulogu ratnih propagandista, koja je značila podsticanje na rat i ratne zločine”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

To udruženje je zatražilo od državnih vlasti da se jasno odrede prema ovakvom izveštavanju medija, koje u sebi sadrži vrlo jasno i otvoreno kršenje zakonskih i ustavnih normi.

“Takođe, pozivamo Regulatorno telo za elektronske medije da sa povećanom pažnjom monitoruje izveštavanje medija i reaguje kada dolazi do kršenja zakona”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga