NDNV: Zaustaviti kampanju protiv urednika „Pančevo SiTi“

„Upozoravamo političke aktere da pod hitno prestanu da podgrevaju atmosferu mržnje u društvu novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao"

07. jan 2021

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je kampanju diskreditacije protiv urednika sajta „Pančevo SiTi“ Nenada Živkovića, koja se pojavom novih opskurnih portala i dalje nastavlja.

Živković je već duže vreme na meti različitih lokalnih medija i portala, na kojima se iznose laži i klevete na njegov račun. U najnovijoj objavi na jednom od portala iznesene su optužbe da je „špijun“ i “strani plaćenik“, kao i da je „podvodio decu kroz projekte“.

„Ovo je samo još jedan pokušaj da ga, nazivajući pogrdnim imenima, nepoznati autori diskredituju, a time i ugroze njegovu bezbednost. NDNV izražava punu podršku uredniku portala ’Pančevo SiTi’ Nenadu Živkoviću“, navodi se u saopštenju.

NDNV je pozvao građane i građanke da stanu u odbranu novinara koji svojim imenom i prezimenom objavljuje tekstove, i da ga zaštite od daljih napada.

„Upozoravamo političke aktere da pod hitno prestanu da podgrevaju atmosferu mržnje u društvu novinarima koji profesionalno obavljaju svoj posao, koja bi vrlo lako mogla da preraste u nasilje prema svima koji misle i govore drugačije i zbog toga se javno targetiraju kao neprijatelji države“,navodi se u saopštenju.

Iz NDNV-a su poručili da će sa posebnom pažnjom nastaviti da prate sudske procese protiv onih, koji su u proteklom periodu širili laži i uvrede o Živkoviću.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga