NDNV: Zaprepašćeni vraćanjem Baletićke u RTV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine zaprepašćeno je vešću da je po odluci novosadskog suda Milijana Baletić, simbo…

10. jul 2009

logondnv.jpgNezavisno društvo novinara Vojvodine zaprepašćeno je vešću da je po odluci novosadskog suda Milijana Baletić, simbol ratnohuškačkog novinarstva i surovog gaženja svih etičkih i profesionalnih normi naše profesije, vraćena na posao u Radio-televiziju Vojvodine. U pitanju je veliki šamar novinarskoj profesiji, ali i građanima Vojvodine i Srbije, koji još pamte njene izveštaje, iz kojih je curela mržnja i krv i koji su, nedvosmisleno, bili u funkciji ratnih zločina i genocida.

Posebno je strašno to što je ova odluka doneta paralelno sa najavama Specijalnog tužilaštva za ratne zločine da će analizirati ulogu medija u podsticanju i podstrekivanju ratnih zločina i genocida, i podići optužnice protiv ratnih propagandista iz devedesetih godina, koji su dali svoj nedvosmislen doprinos strašnim zločinima učinjenim u ime Srbije.

Ova sudska odluka je zastrašujuća i zbog toga što poručuje građanima da na ovim prostorima pravda nije dostižna i da profitiraju samo oni koji su, kao sluge političkih elita devedesetih, ovu zemlju uvalili u političko, ekonomsko i moralno blato, iz kojeg se još nismo iščupali.

NDNV

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga