NDNV: Vučić zbog Tanjuga krši zakone i dovodi u pitanje reforme

Vučić na taj način diskriminiše druge medije koji u procesu privatizacije takođe nisu dobili novog vlasnika

06. nov 2015

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da izjavama da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za opstanak Novinske agencije Tanjug krši “zakone ove zemlje” i dovodi u pitanje celokupnu medijsku reformu.

“Premijer Srbije izjavom da postoji mogućnost da se pronađe rešenje za Tanjug direktno narušava medijske zakone ove zemlje. Postavlja se pitanje da li će, ako dođe do kršenja zakona, biti srušena celokupna medijska reforma na koju je Srbija bila toliko ponosna i dobijala pozitivne ocene iz sveta”, rekao je Sejdinović za agenciju Beta.

On je ocenio da Vučić na taj način diskriminiše druge medije koji u procesu privatizacije takođe nisu dobili novog vlasnika.

Rekao je da mu je žao što su novinari Tanjuga ostali bez posla, ali je dodao da svoj bes treba da usmere prema menadžmentu te medijske kuće, koji je opstruirao medijske reforme pokušavajući da se direktno dogovori sa vlastima.

“Time su propustili priliku da nađu ozbiljnog partnera”, kazao je Sejdinović i dodao da mu je žao zaposlenima u Tanjugu nije ostavljena mogućnost da besplatno dobiju akcije, “iako su se oni negativno izjašnjavali o toj mogućnosti”.

Petrović: Izjavama o Tanjugu Vučić diskriminiše ostale medije 

Bivši glavni urednik novosadskog lista Dnevnik Petar Petrović izjavio je danas da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama da je moguće da se pronađe neko rešenje za opstanak Novinske agencije Tanjug diskriminiše ostale medije koji su u procesu privatizacije ostali bez vlasnika.

“Ja to ne razumem, on je potpisao te zakone a sada ih napada i tako krši zakone koje je njegova vlada usvojila”, rekao je Petrović za agenciju Beta.

Dodao je da u Srbiji postoji još novinskih agencija koje su mnogo bolje od Tanjuga.

“Mogli su da naprave neki vladin biro za štampu, pa neka onda tamo serviraju obojene informacije, a ne preko takozvane nezavisne agencije kao što je navodno bio Tanjug”, rekao je Petrović.

On je ocenio da će se oko novosadskog Dnevnika “tek otvoriti različite afere”.

“Ničemu dobrom se ne nadam, tim pre što Dnevnik postaje sve gori i gori, gori čak i od devedesetih godina”, kazao je Petrović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga