NDNV: RTV OK iz Kovačice u službi SNS-a

“SNS kontrolom i političkom instrumentalizacijom višejezičnih medija u Vojvodini može ozbiljno da naruši međunacionalne odnose u pokrajini”

21. mar 2016

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) optužilo je danas Radioteleviziju OK iz Kovačice da se pretvorila u “propagandno sredstvo” Srpske napredne stranke (SNS) a “naprednjake” je optužilo da pokušavaju politički da “instrumentalizuju” višejezične medije u Vojvodini.

“Drastičan primer političke zloupotrebe medija predstavlja slučaj RTV OK iz višenacionalne Kovačice, koja se pretvorila u propagandno sredstvo SNS-a i čije emisije podsećaju na najsramniju propagandu udarnih režimskih medija – Informera, Pinka i Studija B”, navodi se u saopštenju za javnost.

Kao primer zloupotrebe, NDNV je naveo emisiju „Razgovor sa povodom“, u kojoj je gostovao Pavel Surovi iz SNS-a i u kojoj je voditelj, koji je inače i glavni i odgovorni urednik RTV OK, aktivno sudelovao u otvorenoj stranačkoj propagandi, kršeći i profesionalne i etičke standarde.

“SNS kontrolom i političkom instrumentalizacijom višejezičnih medija u Vojvodini može ozbiljno da naruši međunacionalne odnose u pokrajini”, ocenio je NDNV.

To novinarsko udruženje je podsetilo da se RTV OK nalazi na spisku medija u kojima je u toku besplatan prenos akcija na zaposlene i ocenilo da lokalna samouprava i država ovaj proces uporno prolongiraju, “očigledno” s ciljem da ovaj medij, koji se sada nalazi u međuprostoru, iskoriste za izborne potrebe.

NDNV je pozvao državne organe da poštuju medijske zakone i pod hitno prenesu akcije na zaposlene i ocenio da zaposleni neće dozvoliti da se medij uništava na način kako to čini sadašnje rukovodstvo ove kuće.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga