NDNV: Prijavljeni napadači na novinara Borisa Džinića

Policiji dostavljena i imena napadača

15. jul 2016

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da je prijavilo policiji napad na novinara Borisa Džinića, kao i identitet izvršilaca koji su nasrnuli na njega na Petrovaradinskoj tvrđavi u ponedeljak ujutro, tokom trajanja festivala Egzit (Exit).

NDNV je u saopštenju za javnost naveo da je policiji dostavio informaciju o imenima napadača koji su, nezadovoljni Džinićevim izveštavanjem sa koncerta održanog u aprilu u Novom Sadu, novinara okružili, zastrašivali, ponižavali i pretili mu fizičkim nasiljem.

“Napadači Marko M. i Marko V. su se predstavljali kao osobe koje štite interese organizatora aprilskog koncerta, a jedan od organizatora tog koncerta je, između ostalog, i neformalna organizacija Serbian Hellbangers. Na Fejsbuk (Facebook) profilu jednog od njih piše da je zaposlen u toj organizaciji”, piše u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se NDNV-u u međuvremenu javio Milan Rakić, koji je rekao da je on jedini predstavnik neformalne organizacije Serbian Hellbangers i firme MH Concerts.

Rakić se ogradio od incidenta, oštro ga osudio, uz tvrdnju da on i organizacije koje zastupa nemaju ništa sa njim, navodi se u saopštenju.

NDNV je podsetio da je Krivičnim zakonikom, u članu 138, stav 3, ugrožavanje sigurnosti novinara definisano kao ugrožavanje sigurnosti službenog lica i zaprećena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga