NDNV: Preminuo novinar Dragiša Stanković

Ispraćaj Dragiše Stankovića je danas u 15 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu

01. nov 2018

Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je danas da je u Novom Sadu u 81. godini preminuo novinar Dragiša Stanković, koji je u karijeri radio na uredničkim i novinarskim pozicijama u Radio-televiziji Novi Sad i za više drugih medija.

U Televiziju Novi Sad se zaposlio još u vreme njenog pravnog konstituisanja (1971) i u njoj je radio do 1989. godine, gde je prošao mesta od saradničkog do mesta glavnog urednika.

Krajem 1988. godine smenjen je u velikoj političkoj čistki u RTV Novi Sad, tokom „antibirokratske revolucije“, zajedno sa kompletnim rukovodstvom.

Nakon kratkog angažmana u svojstvu dopisnika za RTV Zagreb i rada u Jutelu, prešao je u beogradski dnevni list „Borba“.

Posle udara u tom listu, krajem 1994. godine, Stanković se pridružio onima koji su nastavili da rade u „Našoj Borbi“, gde je bio urednik u desku sve do nasilnog gašenja ovog lista 1998. godine.

I tokom penzije bio je aktivan, pa je 2002. i 2003. bio predsednik Nadzornog odbora NUNS-a. Posle 5. oktobra 2000. godine, u jednom periodu bio je predsednik Koordinacionog tela RTV Novi Sad.

Stanković je rođen u Boru 11. oktobra 1938. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1963. godine, a u Novi Sad se preselio 1966. godine.

Bio je član Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Vojvođanskog kluba i Udruženja antifašista Novog Sada.

Ispraćaj Dragiše Stankovića je danas u 15 časova na Gradskom groblju u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga