NDNV predstavlja publikaciju o manjinskim medijima i izborima

Onlajn promocija u četvrtak u podne preko platforme Zoom

30. sep 2020

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je tokom izbornog procesa 2020. godine u Srbiji pratilo izveštavanje i rad manjinskih medija u Vojvodini, a kao rezultat nastala je publikacija „Koga su birali manjiski mediji – Informisanje na jezicima nacionalnih manjina u svetlu izbora i postizbornih aktivnosti 2020“, koja će biti predstavljena u četvrtak u podne.

Cilj istraživanja i publikacije je da se obrati posebna pažnja na izveštavanje manjinskih medija u Vojvodini tokom predizborne kampanje, ali i nakon republičkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, koji su u Srbiji održani 21. juna 2020. godine.

“Želeli smo da doprinesemo daljoj profesionalizaciji i podizanju kvaliteta medija na manjinskim jezicima, te da eventualne greške zajedno pretvorimo u naučene lekcije”, navodi se u saopštenju.

Publikacija donosi detaljnu analizu deset medija, na četiri jezika: mađarski, slovački, hrvatski i rusinski. U korpusu se nalaze i informativne emisije Radio-televizije Vojvodine na tim jezicima.

Link za onlajn konferenciju pod nazivom „Koga su birali manjinski mediji 2020. godine“ je:

https://zoom.us/j/93625377192, Meeting ID: 936 2537 7192

Govoriće analitičari Smiljana Milinkov i Čaba Presburger, koji su učestvovali u izradi publikacije, a moderator skupa je programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Publikacija je nastala u okviru projekta “Unapređivanje sistema javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u svetlu izbora i postizbornih aktivnosti”, Ministarstva kulture i informisanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vizura i cenzura
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga