NDNV poziva novinare na solidarnost i pomoć ugroženim kolegama

Pomozimo kolegama!

22. maja 2014

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas kolege na solidarnost sa medijima, novinarima i medijskim radnicima, koji žive i rade u poplavljenim područjima i koji su nakon izlivanja reka širom Srbije stradali ili izgubili imovinu.

NDNV je u saopštenju za javnost naveo da se priključio Upravnom odboru Fondacije Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), s ciljem da se novčanim donacijama pomogne novinarima i njihovim porodicama, koje su u poplavama pretrpele materijalne štete.

NDNV je pozvao svoje članove da se pridruže akciji i dodao da će i samo udruženje finansijski pomoći ovu akciju solidarnosti.

„Apelujemo na sve medijske kuće i njihove zaposlene, posebno na članove NUNS i NDNV, da u skladu sa svojim mogućnostima, uplate novčane priloge Fondaciji za pomoć novinarima i medijima NUNS“, piše u saopštenju.

Uplate se mogu izvrštiti na žiro račun broj 160-322767-29. Svrha uplate je „Pomoć za stradale u poplavama“, a primalac Fondacija za pomoć novinarima i medijima „NUNS“.

Trenutno je u toku prikupljanje podataka o kolegama koji žive i rade u Obrenovcu, Krupnju, Ubu, Ljigu, Ljuboviji, Sremskoj Mitrovici, Moroviću, Jameni, Višnjićevu i drugim mestima ugroženim polavama.

Sve informacije o ugroženim novinarima treba slati na mejlove nuns@nuns.rs, ndnvns@gmail.com ili putem sledećih telefona: 011 33 43 892; 33 43 255 i 066 88 22 006, kao i 021 472 31 80 ili 064 23 27 030, piše u saopštenju.

Fondacija za pomoć novinarima i medijima NUNS registrovana je u aprilu 2009. godine, i do sada je pomagala materijalno ugroženim i obolelim novinarima i drugim medijskim radnicima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga