NDNV: Pavel Surovi progoni urednike i novinare medija na slovačkom

"Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja ‘manjinsku ispostavu’ najmoćnijih struktura u državi”

09. maj 2017

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da predsednik političke stranke “Slovaci napred” Pavel Surovi već mesecima konstantno uznemirava urednike i novinare pojedinih medija na slovačkom jeziku, i na njih vrši “nedvosmislen i otvoren” politički pritisak.

“Pojedini urednici i novinari javili su se NDNV-u, ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost i da ih doživljavaju kao pritisak i pretnju na profesionalni rad. Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja ‘manjinsku ispostavu’ najmoćnijih struktura u državi”, navodi se u saopštenju za javnost.

NDNV je dodao da razlog za zabrinutost pojačava i činjenica da je u pitanju čovek koji se bavi sumnjivim poslovima, o čemu su mediji ranije izveštavali.

“Naime, u javnosti postoji sumnja da se Surovi, između ostalog, bavi i davanjem novčanih pozajmica sa zelenaškim kamatama, a takvi poslovi po pravilu podrazumevaju i saradnju sa kriminalnim krugovima”, piše u saopštenju.

NDNV je stranku “Slovaci, napred” nazvao “ogrankom” Srpske napredne stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga