NDNV: Opasno targetiranje novinara Radija 021

"Očekujemo da se konačno zaustavi kampanja protiv novinara i da se stvori društvena klima koja će omogućiti nesmetan rad naših kolega“

19. apr 2021

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je opasno targetiranje novinara Radija 021 iz Novog Sada, nakon što su na zidu kuće u kojoj je smeštena redakcija radija i portala 021, osvanuli nacionalistički plakati.

Na plakatima se nalazila poruka: „Autonomaši, ovo je Srbija“. Iste poruke su se pojavile na još nekoliko mesta u gradu. Desničarska organizacija „Tradicionalisti“ javno se pohvalila lepljenjem plakata.

„NDNV poziva nadležne institucije da istraže svaki slučaj pokušaja narušavanja bezbednosti novinara i podseća, da su upravo ovakve poruke često povod za dalje napade i targetiranje medijskih radnika“, piše u saopštenju.

Ocenili su da bezbednost novinara i medijskih radnika mora da bude prioritet za zajednicu, jer bez profesionalnih i nezavisnih medija nema ni demokratije.

„Očekujemo da se konačno zaustavi kampanja protiv novinara i da se stvori društvena klima koja će omogućiti nesmetan rad naših kolega“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Fruška gola
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga