NDNV: Omogućiti novinarima da nesmetano prate izborni proces

Novinari da o smetnjama i problemima izveste udruženja novinara, kako bi ona na vreme mogla da reaguju i pruže pomoć i podršku

21. apr 2016

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) pozvalo je danas državne organe i političke stranke da omoguće novinarima da nesmetano prate celokupan izborni proces.

NDNV je pozvalo i novinare i medijske poslenike koji budu nailazili na smetnje i probleme tokom praćenja izbora da o tome odmah izveste udruženja novinara, kako bi ona na vreme mogla da reaguju i pruže pomoć i podršku.

„Takođe, ako novinari uoče bilo kakve nepravilnosti u izbornom procesu, važno je ne samo da izveštavaju o tome, već i da informaciju prosleđuju i novinarskim udruženjima i nevladinim i međunarodnim organizacijama, kao i nadležnim državnim organima“, piše u saopštenju.

NDNV je pozdravilo prisustvo međunarodnih posmatrača na izborima, s obzirom na činjenicu da sada već postoje mnogobrojni dokazi koji ozbiljno dovode u pitanje regularnost izbornog procesa.

„Što se tiče samih medija, oni su, u velikoj meri, što je nažalost bilo očekivano, odigrali negativnu ulogu u kampanji, favorizujući najveću vladajuću stranku i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je maksimalno zloupotrebljavao svoju državnu funkciju u predizbornom procesu“, navodi se u saopštenju NDNV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga