NDNV: Maja Pavlović dve nedelje u štrajku glađu, država okreće glavu

"Ponižavanje naše profesije konačno treba da naiđe i na osudu građana"

26. avg 2019

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas da je direktorka novosadske televizije „Kanal 9“ Maja Pavlović već dve nedelje u štrajku glađu zbog loše situacije u toj medijskoj kući prouzrokovane nečinjenjem države, i pozvalo nadležne da konačno reaguju.

„Nedopustivo je da ljudski životi budu ugroženi zbog nečinjenja nadležnih i da se o problemima ćuti. Odgovornost za ovu situaciju leži i na pojedincima u institucijama koji okreću glavu umesto da rade svoj posao i da rešavaju probleme građana“, stoji u saopštenju.

NDNV je pozvao nadležne institucije da „konačno reaguju na zahteve Maje Pavlović“.

Pozvali su i Maju Pavlović da prekine štrajk glađu da ne bi ozbiljno narušila svoje zdravlje.

Pavlović je u razgovoru sa predstavnicima NDNV danas rekla da se „oseća dobro, iako joj je zima“, a na poziv udruženja da odustane od ovog vida borbe rekla je da ona „ne može kući, da stavi ključ u bravu i da kaže novinarima da idu kući“.

Direktorka „Kanala 9“ Maja Pavlović ponovo je stupila u štrajk glađu pre dve nedelje zbog materijalne situacije u toj medijskoj kući, nedoslednih tržišnih uslova, selektivne primene zakona i političkih pritisaka.

„Slučaj ove televizije je dobar pokazatelj u kakvom su stanju mediji na lokalu i u kakvim uslovima naše kolege u manjim redakcijama moraju da rade. Ponižavanje naše profesije konačno treba da naiđe i na osudu građana, jer bez profesionalnih medija i slobodnih novinara na lokalu nema ni demokratije“, apelovao je NDNV.

O problemima Maje Pavlović NDNV je u saradnji sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Lokal Press obavestio i predsednika Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera koji je u poseti Srbiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga