NDNV i NUNS: Skandalozno što je pokrajinska sekretarka uručila nagradu Ljiljani Bulatović

"Pojedina udruženja u ovoj zemlji postoje samo zahvaljujući tragičnoj činjenici da u Srbiji nije izvršena lustracija"

27. nov 2018

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) ocenili su danas da je skandalozno to što je pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević uručila nagradu Društva novinara Vojvodine (DNV) i to, kako su naveli, „negatorki ratnih zločina, etničkih čišćenja i genocida Ljiljani Bulatović Medić“.

„Nagrada cinično nazvana ‘Zlatno pero’ pripala joj je ‘za značajan doprinos razvoju novinarstva’, kako se navodi u još ciničnijem obrazloženju. Ne čudimo se DNV-u što je doneo takvu odluku. Pojedina udruženja u ovoj zemlji postoje samo zahvaljujući tragičnoj činjenici da u Srbiji nije izvršena lustracija i da ratni propagandisti koji su se lažno predstavljali i predstavljaju kao novinari nisu krivično gonjeni za svoja zlodela. Ljiljana Bulatović Medić je svakako jedna od onih koja i dan-danas širi mržnju u regionu“, ističe se u saopštenju udruženja.

NUNS i NDNV dodaju da se ne čude ni pokrajinskoj sekretarki, jer je do vlasti „koja je devedesetih godina prošloga veka bila aktivni deo Miloševićeve zločinačke politike.

„Pitamo, međutim, s kojim pravom se ovakvim osobama nagrade dodeljuju iz ruku pokrajinske funkcionerke u holu zgrade Pokrajinske vlade? Da li su ih građani ovlastili da ih učine saučesnicima u promociji zločina? Jer građani su ti zahvaljujući kojima gospođa Milošević prima platu. Isto kao što su građani ti zahvaljujući kojima postoji zgrada Pokrajinske vlade, čuvena novosadska Banovina, koja veću sramotu odavno nije doživela„, ocenjuje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga