NDNV i Forum ZfD organizuju seriju tribina pod nazivom Srbija posle Vučića

Razgovori o periodu koji će uslediti posle odlaska Aleksandra Vučića sa vlasti

03. okt 2018

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) iz Novog Sada i Forum ZfD iz Beograda organizovaće seriju tribina pod nazivom “Srbija posle Vučića”, saopštio je danas NDNV.

Prva tribina biće organizovana 11. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu i biće posvećena medijskim slobodama.

Na tribini će govoriti novinski pisac Teofil Pančić, novinarka Sanja Kljajić, predsednik Nezavinog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović, a moderator će biti programski urednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

“Ne postoji niti jedan ozbiljan domaći ili međunarodni izveštaj o ljudskim pravima i stanju demokratije u Srbiji koji ne konstatuje manje-više isto: proces ruiniranja medijskih sloboda i ubijanja medijskog pluralizma privodi se kraju, uporedo sa razaranjem institucionalnog sistema i političkih i društvenih alternative”, navodi se u pozivu na tribinu.

Dodaje se da je cilj da se, kroz analizu stanja u medijima danas, razgovara o periodu koji će uslediti posle odlaska Aleksandra Vučića sa vlasti, odnosno šta se mora učiniti, koji su naredni potezi, koje greške se ne smeju ponoviti.

(Autonomija, karikatura: Stups)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga