NDNV: Cenzura na RTV postala opšte mesto

Još uvek bez programskog direktora i glavnog urednika

24. jan 2017

Nezavisno društvo novinara Vojvodine obaveštava javnost da se na RTV-u, na onom što bi trebalo da bude javni medijski servis građana Vojvodine, a što se pretvorilo u naprednjačku partijsku prćiju – nastavljaju cenzura i političke smene, a da istovremeno su probijeni svi rokovi za izbor novog programskog direktora i glavnog i odgovornog urednika Prvog programa Televizije.

Dok se za izlazak iz vd stanja očigledno čeka na dogovor unutar vladajuće stranke, koja ne može da se odluči između ultranacionalista i „lečenih radikala“, dotle su cenzura i „upodobljavanje“ programa postali – opšte mesto.

Najnoviji skandal je uklanjanje vesti sa veb-portala RTV-a pod naslovom „Gavrilović: Vlast u Srbiji slična vlasti Milana Nedića“, a koja je skinuta nakon što ju je na Tviteru kritikovao uticajni narodni poslanik i član glavnog odbora Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, čovek koji je inače svoju medijsko-političku karijeru napravio šireći govor mržnje i pozivajući na linč političkih protivnika.

Nakon ovog incidenta došlo je i do promene na mestu glavnog i odgovornog urednika RTV-ovog portala, što je verovatno posledica „greške“, odnosno objavljivanja politički neodgovarajućeg sadržaja.

NDNV konstatuje da se, najverovatnije, ugled ove medijske kuće sistematski urušava sa jasnom namerom. Uskoro možemo očekivati da neko postavi pitanje da li je RTV uopšte potreban građanima Vojvodine, sa ciljem da se ponovo pretvori u dopisništvo RTS-a.

(NDNV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga