NDNV i NUNS: Hitan postupak protiv policajaca koji su pretukli novinara

Medijska udruženja zaprepašćena policijskom torturom i postupkom policajaca

17. avg 2015

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražili su danas hitno pokretanje postupka protiv policajaca koji su pretukli niškog novinara Predraga Blagojevića.

Dva novinarska udruženja navela su u saopštenju da su zaprepašćena policijskom torturom i postupkom policajaca koji su zloupotrebili položaj i pretukli novinara.

Predraga Blagojevića je u noći između subote i nedelje na festivalu „Nišvil“ priveo policajac i vodeći ga do „marice“, dvaput ga udario u glavu.

Kako su navodi u saopštenju, Blagojević se na zahtev policajca legitimisao pokazujući novinarsku legitimaciju i objasnio da kod sebe nema ličnu kartu, posle čega je policajac više puta ponovo „Šta se praviš pametan“.

Ukazali su da je Blagojević uzeo telefon da pozove nekog kako bi potvrdio njegov identitet, ali da mu je policajac uzeo mobilni i stavio ruke na leđa.

Udruženja navode da je načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović izjavio je da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo i da moraju da se ispitaju najsitnije pojedinosti.

Podsetili su da to nije prvi put da niški policajci zlostavljaju Blagojevića. Pre nekoliko godina su ga držali u policijskom podrumu bez prozora i svetla, bez toaleta i vode, sa izgovorom da proveravaju njegov identitet.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga