NDMBGD: Protest Za grad bez fantoma u sredu u Beogradu

Godišnjica fantomskog rušenja objekata u kvartu Savamala

22. apr 2019

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane na protest pod nazivom „Za grad bez fantoma na vlasti”, u sredu 24. aprila, u 18 časova u Hercegovačkoj ulici, ispred „Geozavoda“.

“Neposredni povod za protest je godišnjica fantomskog rušenja objekata u kvartu Savamala, koju su u izbornoj noći 2016. godine organizovali najviši gradski čelnici, a za koje već tri godine niko nije odgovarao. Danas, tri godine kasnije, ceo Beograd oseća posledice ove rušilačke politike nasilnika na vlasti”, navela je Inicijativa NDMBGD u saopštenju za javnost.

Dodaje se da, i pored velikog pritiska javnosti i građana, do danas nisu odgovarali oni koji su to rušenje naredili i izvršili, iako je bilo jasnih indicija, kao i priznanje, da su u pitanju „kompletni idioti iz vrha gradske vlasti“, kao što je svojevremeno izjavio tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

“Umesto toga, videli smo kako izgleda kada se ceo državni aparat upregne u zataškavanje i gušenje svake kritike, videli smo pretnje, pritiske, laži i napade na one koji su pozivali na rešavanje ovog slučaja i poštovanje zakona. Pozivamo vas da se u sredu okupimo i iskažemo nezadovoljstvo uništavanjem Beograda, ali još važnije od toga, pozivamo vas da poručimo da smo spremni da se dugoročno i istrajno borimo protiv jačeg protivnika kako bi sledeća godina bila godina bez fantoma na vlasti!”, piše u saopštenju.

Dodaje se da će se Inicijativi NDMBGD priključiti i predstavnici organizacija članica Građanskog fronta širom Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga