NDBMGD istakao natpis Solidarnost na ulazu u poštu u Beogradu

"Želimo da poručimo radnicima da nisu sami"

11. dec 2019

Inicijativa Ne davimo Beograd postavila je danas baner sa natpisom „Solidarnost“ na ulazu u glavnu poštu u Takovskoj ulici u Beogradu, kako bi uputila poruku podrške radnicima Pošte koji već devet dana štrajkuju tražeći bolje uslove rada.

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je i ostale građane da solidarnošću i podrškom odgovore na represiju koju prema radnicima vrši država.

„Dok do nas stižu vesti da je radnik Marko Božić iz Kraljeva zbog pritiska upravnika pred kolegama isekao vene, da policija legitimiše radnike, da se uručuju suspenzije stotinama onih koji štrajkuju, da je teror uprave nad radnicima sve veći, želimo da poručimo radnicima da nisu sami“, piše u saopštenju Inicijative.

Inicijativa naovdi da su lošim upravljanjem, privatizacijama profitabilnih sektora i urušavanjem dostojanstva radnika mnoga javna preduzeća dovedena na „ivicu kolapsa“.

„Zbog toga nam poštari ne dostavljaju pošiljke, zbog toga nam rastu računi za struju i komunalije, zbog toga su polasci javnog prevoza sve ređi, a gužve sve veće, u vrtićima nema mesta za našu decu, a redovi u bolnicama su sve duži“, piše u saopštenju.

(Beta, foto: NDMBGD)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga