Naučnici i studenti u protestoj šetnji: Znanjem protiv diktature

"Marš za nauku, a ne marš nauko"

22. apr 2017

Naučnici i učesnici protesta Protiv diktature krenuli su danas oko 17.30 sa platoa ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u protestnu šetnju centralnim beogradskim ulicma.

Kratko su zastali ispred Filozofskog fakulteta, a zatim će, kako su ranije najavili, šetnju nastaviti do Muzeja Nikole Tesle u Krunskoj ulici i do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj.

Naučnici Srbije okupili su se u 17 sati ispred zgrade SANU protestujući zbog malih izdvajanja za nauku. Na taj način pridružili su protestu koji se istovremeno održava u više od 500 gradova u svetu.

Učesnici marša nose transparente „Marš za nauku, a ne marš nauko“, „Marš znanja a ne marš znanju“, „Znanjem protiv diktature„.

Jedna od učesnica marša Jelena Repajić, s Filozofskof fakulteta, rekla je novinarima da su u Srbiji najmanja izdvajanja za nauku u Evropi.

Repajić je navela da je zbog malih izdvajanja i zabrane zapošljavanja nemoguće angažovati mlade istraživače koji su zbog toga primorani da napuste Srbiju ili da se snalaze na druge načine.

„Marš za nauku“ podržala je i grupa učesnika protesta „Protiv diktature“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga