Nastavlja se trend pada obolelih od korona virusa u Vojvodini

Sedam pacijenata koji su hospitalizovani u KCV-u priključeno na mehaničku ventilaciju

29. apr 2020

Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od korona virusa u Vojvodini se nastavlja pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno od te infekcije leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Navodi se da je sedam pacijenata koji su hospitalizovani u KCV-u priključeno na mehaničku ventilaciju.

Dodaje se da je 60 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom infekcije smešteno u privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent.

U opštinama Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, u kojima je u poslednjih pet dana otkriveno 46 slučajeva infekcije „i dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih, uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja“.

„Za konačnu pobedu nad epidemijom i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, kao što su striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava”, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga