Nastavlja se trend opadanja broja obolelih u Vojvodini

"Za konačnu pobedu nad virusom i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno"

03. maj 2020

U Vojvodini se nastavlja trend opadanja broja novoobolelih od kovida-19, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini, saopštio ej danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se trenutno leči 56, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, na mehaničku ventilaciju je u KCV-u priključeno pet, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su u privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu 34 pacijenta sa lakšom kliničkom slikom bolesti, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu 47 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, leči se petoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju, piše u saopštenju.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je u poslednjih sedam dana u medicinskim ustanovama u Vojvodini građanima pruženo više od 300.000 usluga koje nisu vezane za kovid-19.

“Uprkos relaksaciji mera koja je rezultat uspešne borbe protiv epidemije, za konačnu pobedu nad virusom i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga