Nasilje kao oblik političke borbe

Trivunac kao Šešelj u "najboljim danima"

26. nov 2011

Koalicija nevladinih organizacija „Građanska Vojvodina“ osudila je fizički nasrtaj na profesora Vladimira Ilića i upozorila da nasilje u Srbiji ponovo postaje dominantan oblik političke borbe.

U saopštenju se navodi da se „napad tzv. levičara Ratibora Trivunca na Ilića može čitati i u kontekstu skorašnjih izbora u Srbiji, koji će po svemu sudeći biti dramatični i traumatični“.

„Interesantno je da je i politička levica u Srbiji preuzela iste metode borbe protiv političkih neistomišljenika koje je koristila ekstremna desnica. Potez Ratibora Trivunca nas je podsetio na vremena kada je Šešelj, javno, nasrtao na političke protivnike i fizički se obračunavao sa njima. Trivunac ne samo da je napao Ilića nego ga je stavio na „listu za odstrel“, klevećući da je on agent CIA-e. To je opet jedna od fraza kojima se koristi ekstremna desnica“, kaže se u saopštenju koje je danas Građanska Vojvodina prosledila medijima.

Građanska Vojvodina je upozorila na opasnost novih desnih terorističkih napada. GV se pribojava da „napad na CK 13 nije poslednji u nizu desničarskih napada kao što ni napad na Vladimira Ilića ne mora da bude poslednji nasrtaj na branioce ljudskih prava“.

Tribina „Nova srpska levica“ u organizaciji nedeljnika „Vreme“ i fondacije „Fridrih Ebert“ prekinuta je preksinoć pošto je Ratibor Trivunac iz Anarhosindikalističke inicijative izazvao skandal i polio vodom profesora sociologije sa Filozofskog fakulteta Vladimira Ilića, a potom napravio još niz incidenata.

Pored Trivunca i profesora Ilića, učesnik tribine bio je i Matija Medenica iz organizacije Marks 21.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga