Narodnu partiju Maje Gojković napustilo više funkcionera

Osim poslanice Dragane Đuković, iz stranke je istupilo i više članova Predsedništva, Nadzornog i Izvršnog odbora

05. nov 2012

Dosadašnja poslanica Narodne partije (NP) u Skupštini Srbije Dragana Đuković istupila je iz te stranke i priključila se poslaničkom klubu Ujedinjenih regiona Srbije (URS), rečeno je danas.

Na konferenciji za novinare URS-a, Đukovićeva je rekla da je za 100 dana, koliko je nastupala praktično kao samostalni poslanik, uvidela ozbiljnost s kojom Vlada Srbije pristupa rešavanju državnih problema i izradi novih zakona zbog čega je odlučila da se priključi klubu URS-a.

Ona je izrazila nezadovoljstvo stanjem u Narodnoj partiji Maje Gojković i dodala da je iz te stranke, osim nje, istupilo i više članova Predsedništva i užeg Predsedništva stranke, sekretar, predsednici Nadzornog i Izvršnog odbora, ali i brojni drugi članovi.

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora NP Radovan Milovankić rekao je da je Narodna partija u političkom smislu izgubila kompas i da više nema ideju kako da se promeni.

Milovankić je ocenio da je cela Narodna partija postala servis Maje Gojković, zbog čega je mnogo kvalitetnih ljudi napustilo tu stranku.

Milovankić i Đukovićeva su, međutim, rekli da neće pokretati inicijativu da se unutar stranke utvrdi eventualna odgovornost predsednice zbog takvog stanja jer su napustili NP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga