Narodna stranka: Uskoro dogovor s narodom, slede velike promene u Srbiji

"Bojkot institucija podrazumeva potpunu delegitimizaciju vlasti na svim nivoima"

01. feb 2019

Prvi potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić najavio je da će uskoro biti predstavljen „dogovor s narodom“ i da nije daleko trenutak u kojem će se građani i opozicija izboriti za fer i demokratske izbore, koji će doneti velike promene u Srbiji.

„Vlastima smo jasno poručili – nećemo učestvovati na izborima pod ovakvim uslovima, bili u oni u martu ili aprilu. Mi hoćemo izbore, ali izbore koji su praznik demokratije, a ne one koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizuje uz pomoć najuticajnijih medija koje apsolutno kontroliše, uz pomoć svih institucija i ogromnog novca koji je pokrao od građana Srbije“, rekao je Aleksić televiziji Naša.

Aleksić je naveo da bojkot institucija podrazumeva potpunu delegitimizaciju vlasti na svim nivoima, i dodao da će protesti koji se šire po Srbiji i bojkot trajati dok režim ne obezbedi uslove za fer i demokratske izbore – oslobađanje medija, sređivanje biračkih spiskova i prestanak zloupotrebe institucija.

„U Srbiji je više onih koji nisu glasali za Vučića od onih koji su glasali za njega. Taj narod će se podići i shvatiti da je svaki glas na izborima značajan. Očekujem i ‘seljačku bunu’, jer poljoprivrednici ne znaju kako da prežive sumanutu agrarnu politiku vlasti“, rekao je Aleksić.

On je najavio da će Savez za Srbiju uskoro predstaviti dokument koji bi trebalo da usaglase građani i opozicioni akteri.

„Kada definišemo taj dokument, političari i građani će ga praktično potpisati i krenućemo u zajedničku borbu za slobodu i za sve što će biti definisano tim dokumentom“, istakao je Aleksić.

On je podsetio da će predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić u februaru predsedavati Savezom za Srbiju, i dodao da taj savez funkcioniše veoma dobro jer je zavladao timski duh i svi se bore za zajednički viši interes.

„Stvari se odvijaju u dobrom smeru i konačno vidimo svetlo na kraju tunela, imamo kompaktnu opoziciju i građane koji hoće da promene katastrofalno stanje u društvu“, naveo je Aleksić.

„Izaći ćemo sa konkretnim stavovima i predlozima, a očekuju nas i diplomatske aktivnosti i kontakti sa evropskim i svetskim zvaničnicima, sa kojima će Jeremić razgovarati u februaru“, rekao je Aleksić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga