Narodna stranka: Sud odbacio tužbu i zaštitio Vučića od Jeremića

"Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike"

19. juna 2018

Narodna stranka saopštila je danas da je parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave i pozivajući se na imunitet, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete predsednika te stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike. Tim činom sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Dodaje se da takva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije.

„Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država. Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu“, dodaje se.

Vuk Jeremić tužio je Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga