- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Narodna stranka: Puteve blokira Vučić, a ne opozicija

Narodna stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića „i njegov naprednjački režim“ da se „ne inate sa narodom“, nego da smanje akcize na gorivo, posebno na dizel za poljoprivrednike.

Uz ocenu da puteve širom Srbije blokira Vučić, a ne opozicija, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je kazao da predsednik Srbije i lider SNS može da jednostavno, smanjenjem poreza oblokira saobraćajnice.

„Vučić vređa sve građane koji protestuju, prikazujući proteste kao režiju njegovih neistomišljenika, pokazuje da nema sluha za njihovo opravdano nezadovoljstvo i još jednom potvrđuje da mu je sopstveni ego važniji od interesa Srbije“, ocenio je Aleksić u saopštenju.

Podsećajući da je benzin ove godine poskupeo za 8,79 dinara, odnosno za 6,1 odsto, a dizel za 11,3 dinara ili 7,5 odsto, funkcioner Narodne stranke je ocenio da odbijanje vlasti da smanji akcize i koriguje cenu goriva, predstavlja „najubedljiviji dokaz da su lažne tvrdnje režima o punoj državnoj kasi i suficitu“.

„Ekonomska politika naprednjačke vlasti isključivo se svodi na zavlačenje ruke u džep osiromašenih građana”, naveo je Aleksić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!