Narodna stranka: Novom Sadu preti ekološka katastrofa zbog regionalne deponije

"Planiraju da neposredno uz postojeću deponiju u Novom Sadu pridodaju otpad iz još sedam opština u Vojvodini"

19. jan 2020

Novosadski odbor Narodne stranke ocenio je da najava izgradnje regionalne deponije u Novom Sadu predstavlja još jedan dokaz da gradonačelnik Miloš Vučević i Srpska napredna stranka nastavljaju sa uništavanjem života svih građana, a njihova “nestručnost, nekompetentnost i dilentatizam iz dana u dan pomeraju granicu”.

Narodna stranka je navela da gradska vlast planira izgradnju nove deponije “tik uz sadašnju, koja je sama po sebi jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji”.

“Prostim rečnikom, planiraju da neposredno uz postojeću deponiju u Novom Sadu pridodaju otpad iz još sedam opština u Vojvodini, a da pritom umesto rešenja instaliraju novi problem, sa mogućim katastrofalnim posledicama po zdravlje ljudi i životnu sredinu”, piše u saopštenju.

Narodna stranka je zatražila hitnu reviziju tog plana, dodatna objašnjenja, kao i uključivanje šire stručne javnosti u rešenje tog problema.

Dodali su da bi se planirana regionalna deponija nalazila u neposrednoj blizini naselja, na lokaciji koja je već značajno opterećena podzemnim vodama koje su poseban problem prilikom izgradnje sanitarne deponije.

“Pod patronatom Aleksandra Vučića, Miloša Vučevića i ostalih poluobrazovanih političara iz SNS-a, Srbija tone sve dublje u sopstveno zagađenje i nalazi se decenijama udaljena od civilizacijskih rešenja, a ovim i ovakvim nametnutim potezima vlast pokušava da preko 500.000 Novosađana gurne i u duboku egzistencijalnu krizu”, ocenjuje se u saopštenju.

Ocenjuje se i da bi usvajanjem ovog plana bila ubijena i poslednja nada da se Novi Sad može spasiti od “ekološke katastrofe”.

SNS: Narodna stranka širi paniku

SNS je odbacio optužbe Narodne stranke (NS) da će izgradnjom regionalne deponije smeća Novi Sad biti izložen ekološkoj katastrofi i ocenio da je to “klasičan primer širenja panike” među građanima plasiranjem “gomile neistina”.

“S obzirom na to da marksista (potpredsednik NS) Borislav Novaković, a uz to i kriminalac koji je ojadio Novi Sad za preko četiri miliona evra, u svom mentalnom sklopu ne poseduje mogućnost da naš grad treba i mora da se razvija, ne čudi nas sadržaj saopštenja kojim predviđa nekakvu ekološku katastrofu”, poručio je SNS.

Upitali su Novakovića šta je on za četiri godine koliko je bio na čelu Novog Sada učinio za rešenje problema odnošenja i selektiranja otpada i saniranja sadašnje deponije.

Dodali su da je prekjuče održana javna rasprava u Skupštini grada, ali iz Narodne stranke niko nije bio prisutan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga