Narodna stranka: Novac na lokalnim konkursima dobijaju mediji koji šire propagandu SNS

Vlast Srpske napredne stranke, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, uspostavila je sistem prijateljskih i neprijateljskih medija.

27. juna 2018

Narodna stranka osudila je danas pritiske, pretnje i ucene kojima su izloženi lokalni mediji, od kojih je poslednji primer, prema oceni te stranke, pritisak na zrenjaninsku televiziju KTV.

Narodna stranka ocenila je da je vlast Srpske napredne stranke, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, uspostavila sistem prijateljskih i neprijateljskih medija, u kojem na sredstva iz budžeta mogu da računaju samo mediji koji šire „primitivnu partijsku propagandu SNS“.

„Centrala SNS svim lokalnim samoupravama šalje spiskove medija određenih da dobiju sredstva i precizan iznos novca namenjen svakom mediju pojedinačno, dok opštine i gradovi samo formalno raspisuju konkurse. Sredstva, po pravilu, ne dobijaju lokalni mediji koji objavljuju korisne servisne informacije značajne gradjanima, nego novac ide raznim informerima i hepijima, koji isključivo sprovode najprimitivniju propagandu SNS“, navela je Narodna stranka.

Ta stranka navela je da se zalaže da sredstva za podršku medijima koje dodeljuju lokalne samouprave moraju služiti za podršku lokalnim medijima, koji su usmereni na probleme i teme od interesa za građane tih sredina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga