Narodna stranka: Nećemo više trpeti bahatost i laži naprednjaka

"Srbija na ovaj način neće moći dalje"

05. nov 2018

Prebijanje članova Narodne stranke samo je jedan u nizu izliva bahatosti i brutalnosti ovog režima, a pokušaj zamene teza kojom režim od nasilnika pravi žrtve opasan je po celo društvo, izjavio je prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić na konferenciji za novinare u Vranju.

Konferencija je održana povodom napada aktivista SNS na predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vranje, Đorđa Ristića i odbornika Dragana Pavlovića.

„To je prepoznala javnost Srbije, koja se probudila i poslala jasnu poruku da neće dozvoliti da Srbija sklizne u fašizam“, rekao je on.

Aleksić je istakao da će Narodna stranka podneti krivične prijave protiv nasilnika i ukazao da je predsednik opštinske uprave zloupotrebio svoju funkciju.

„Pozivam nadležne da se snimak sa kamere što pre dostavi nadležnim institucijama. Na tom snimku videće se istina, gde se incident dogodio i ko je koga fizički napao“, rekao je Aleksić.

Predsednik GO Narodne stranke Đorđe Ristić se zahvalio medijima koji su verno preneli šta se dogodilo, kao i svim predstavnicima političkih stranka, javnim ličnostima i svojim sugrađanima koji su osudili nasilnike.

„Vranjanci znaju da se potpredsednik Pavlović i ja ne tučemo, da se mi čak i ne svađamo ni sa kim u ovom gradu. Gore od toga što su nasrnuli na nas je to što sada žele da insceniraju da smo mi nekog tukli ili vređali, što žele da taj incident dovedu u vezu sa izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina“, rekao je Ristić.

On je rekao da će snimak kamere razotkriti laži režimskih medija i ukazao na suštinski povod zbog koga su članovi Srpske napredne stranke nasrnuli na članove Narodne stranke.

„Uzrok svemu ovome je bilo naše redovno obraćanje javnosti i ukazivanje na nepočinstva i bahatost režima i Srpske napredne stranke u Vranju. Incidenta na biračkom mestu nije bilo. To je potvrdio i predstavnik RIK-a u živom programu dnevnika RTS-a. Napali su nas ispred kancelarija Narodne stranke“, rekao je Ristić

Na konferenciji se obratio i odbornik i potpredsednik GO Narodne stranke Vranje, Dragan Pavlović

„Želim da svi shvate da Srbija na ovaj način neće moći dalje. Nije normalno da se tako ponašaju, a onda od nas prave nasilnike i lažiraju dokaze. Nije normalno da gradski većnik za zdravstvo sprovodi nasilnika po lažne doktorske nalaze“, rekao je Pavlović.

(Danas) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga