- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Narodna stranka: Javna je tajna da Novim Sadom upravlja Andrej Vučić

Poverenik Narodne stranke za Novi Sad Borislav Novaković pozvao je danas gradonačelnika Miloša Vučevića da građanima objasni u kom svojstvu mu je brat predsednika Srbije Andrej Vučić pravio društvo tokom obilaska prigradskog naselja Budisava.

Novaković je u otvorenom pismu gradonačelniku Novog Sada naveo da je „javna tajna“ da tim gradom upravlja Andrej Vučić.

„Nije nepoznato da sve ključne odluke u Novom Sadu donosi Andrej Vučić a da se Vi sa tim odlukama samo poltronski upoznajete i egzaltirano saglašavate. Andrej Vučić, kao prvi reket Srbije, kampuje u Novom Sadu i ne propušta da otprati nijednu investiciju u našem gradu“, kazao je bivši gradonačelnik Novog Sada.

Navodeći da Vučevićeva poseta Budisavi nije najavljena kao stranačka, Novaković je ocenio da građani Novog Sada „imaju pravo“ da čuju od gradonačelnika u kom svojstvu se Andrej Vučić pojavio u tom prigradskom naselju.

„Ako je u Vašoj pratnji, a to snimci nedvosmisleno potvrđuju – to je skandalozno. Ako je u stranačkoj ulozi, red je bio da Vam ne stoji iza leđa. Da li je u Budisavi prisustvovao u ime izvođača radova? Možda je u međuvremenu postao ekspert za fekalnu kanalizaciju“, kazao je Novaković.

On je optužio Vučevića da se ne ponaša kao gradonačelnik svih građana Novog Sada već kao predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke i pozvao ga izabere „dan, vreme i televiziju“ na kojoj će kako je rekao, suočiti stavove.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!