Narodna kuhinja i u Novom Bečeju

U prvo vreme tokom šestomesečnog perioda sto osoba bi u njoj svakodnevno dobilo topli obrok

08. feb 2013

Sekretar organizacije Crvenog krsta u Novom Bečeju Miomir Dimitrijević rekao je da se očekuje da u tom mestu na proleće bude otvorena narodna kuhinja, koja bi u prvo vreme bila eksperimentalnog karaktera i da bi u prvo vreme tokom šestomesečnog perioda sto osoba u njoj svakodnevno dobilo topli obrok. Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku bi do aprila trebalo da organizaciji Crvenog krsta obezbedi trajne namirnice potrebne za rad ove kuhinje, dok bi se lokalna samouprava pobrinula za druge uslove neophodne za njeno funkcionisanje. Dimitrijević je izjavio i da se očekuje da iduće godine narodna kuhinja nastavi da funkcioniše u toj opštini i da će obrok moći da dobije više porodica.

U susednom Bečeju, inače, narodna kuhinja funkcioniše od 2009. godine, a prema rečima direktora tamošnjeg Gerontološkog centra Đerđa Rica trenutno tu svakodnevno po jedan obrok dobija 420 ljudi. Dodao je da ovaj centar zasad nema ni novca ni kapaciteta za kuvanje više obroka, mada su procene da bi ovakva pomoć bila neophodna za još toliko ljudi u opštini.

Krajem prošle godine je sekretarka Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović izjavila da je ta organizacija predložila otvaranje tri nove narodne kuhinje. Dve od njih u Vojvodini, Novom Bečeju i Srbobranu, kao i jedne u Nišu.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga