- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Naredni protest u Novom Sadu 8. juna

Naredni protestni skup „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu biće održan u subotu 8. juna, pošto se tog dana navršava tačno šest meseci od početka gradjanskih protesta koji su “pokrenuli i promenili čitavu Srbiju”, saopštili su danas organizatori.

Protest koji je trebalo da se održi u petak 31. maja u uobičajenom terminu odložen je iz organizacionih razloga, a građani će tokom nedelje biti obavešteni o programu i učesnicima 17. protestnog skupa u Novom Sadu, koji će ujedno označiti i nastavak borbe za ispunjenje zahteva koji su već istaknuti na prethodnim protestima, navodi se u saopštenju.

Kako je ranije saopšteno, planirano je da se 8. juna protestni skupovi održe širom Srbije sa jedinstvenim zahtevima koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore “na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića”.

“Nastavak protesta do ispunjenja zahteva i smene režima su obaveza prema hiljadama građana Novog Sada koji su od 18. januara izlazili na ulice svog grada i stotinama hiljada ljudi koji su od 8. decembra prošle godine demonstrirali u više od 100 gradova Srbije. Potreba i pravo građana da se za otetu slobodu, demokratiju i pravdu bore na ulicama jači su od svih nastojanja vladajućeg režima i njegovih pomagača da razbije i ugasi proteste”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!