„PatriJoCki“ jogurt u petak pred Banovinom

Najavljen miting protiv "oCepljenja" Vojvodine

10. apr 2013

Srpska napredna stranka (SNS) masovno poziva članstvo i simpatizere da u petak dođu u Novi Sad na protest zbog najavljenog usvajanja Deklaracije o ustavno-pravnoj zaštiti Vojvodine.

U pozivu koji se članstvu distribuira putem sms poruka navodi se da svi ljudi kojima je stalo do opstanka Vojvodine u Srbiji u što većem broju dođu na miting protiv usvajanja deklaracije koja vodi, kako se ne baš pismeno navodi, „oCepljenju“ Vojvodine od Srbije koju zagovaraju Čanak, Pajtić i drugi”.

U poruci se može videti da je stranka pripremila organizovane polaske za Novi Sad iz drugih gradova i opština u Vojvodini i da je prevoz za te potrebe “obezbeđen”.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović najavio je ranije da će ta stranka koristiti sva „pravna i demokratska sredstva“, pa i okupljanje ispred Skupštine kao pritisak da se spreči usvajanje najavljene Deklaracija o ustavno-pravnoj zaštiti Vojvodine.

„Dobro je što je Ištvan Pastor odložio sednicu na kojoj je trebalo da se usvoji Deklaracija, ali nije dobro što i dalje postoji namera vladajuće strukture da taj pamflet dospe na dnevni red“, rekao je Mirović.

On je dodao da će SNS tražiti da Vlada Vojvodine povuče taj dokument jer se pojavio bez rasprave.

Prema nepotvrđenim informacijama, SNS će zajedno sa Demokratskom strankom Srbije, Socijalističkom partijom Srbije i još nekim organizacijama u petak protesovati pred Banovinom.

Opet zloslutne barikade…

Pokret Dveri takođe će se priključiti ovom „svenarodnom“ protestu. Tim povodom izdali su i saopštenje za javnost, kome su dali ingeniozni naslov: „Barikada za Vladu Vojvodine“. Znamo kako se završila prethodna avantura sa barikadama…

Frakcija Dveri koja sebi tepa „Treća Srbija“ takođe se priključuje humanitarnoj akciji prikupljanja jogurta u petak, u sklopu svoje kampanje „ukinimo Vojvodinu“.

Više anonimnih i za ovu priliku sklepanih udruženja u srbijanskoj prestonici Beogradu održali su konferenciju za novinare kako bi se legitimisali kao predstavnici „nezadovoljnih građana Vojvodine“.

Nešto što se zove „Ravnica srpska“, „Ujedinjena omladina srpska“ i „Udruženi sindikati Srbije Sloga“ poručilo je s te konferencije da „neće dozvoliti da se u Vojvodini ukoreni separatizam“.

Oglasio se, naravno, i D S-S pozivom svojim pristalicama da „uveličaju“ skup.

Cilj „patriJoCkog“ okupljanja je, naravno, rušenje Vlade Vojvodine…

Cinici bi kazali: krug se polako zatvara…

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga